Od akej vzdialenosti (výmenník - vonkajšia jednotka) je potrebné doplniť chladivo a v akom množstve (koľko gramov)?
Napríklad pri konfigurácii: Gree Fairy 3.5kW a výmenník SWEP B26Hx20 s vývodmi 1/4" + 3/8" a ich vzájomnej vzdialenosti 7 metrov?
Ďakujem Štefan
Dopĺňanie chladiva?
Re: Dopĺňanie chladiva?
Pri doplnení sa držím doporučenia, ktoré výrobca udáva ku klasickému splitovému zapojeniu, čo je vo väčšine prípadov do 5kW výkonu 16gr/m. Vnútorný chladivový objem B26Hx20 je zhruba podobný ako objem výmennika vo vnútornej jednotke, čiže tento objem dopĺňam klasicky nad 5m dĺžky potrubia.
Skúšal som rôzne náplne chladiva, od cca -50gr po +150gr nad odporúčané množstvo a na správanie klimatizácie to nemá zásadný vplyv.
Čiže pri Gree Fairy 3.5kW a 7m by malo ísť po správnosti 32gr chladiva navyše, ale zrejme by som najskôr pár dní testoval správanie jednotky bez doplnenia a až podľa výsledkov volil, či tam tých 32gr dopĺňať, nakoľko je to veľmi malé množstvo.
Skúšal som rôzne náplne chladiva, od cca -50gr po +150gr nad odporúčané množstvo a na správanie klimatizácie to nemá zásadný vplyv.
Čiže pri Gree Fairy 3.5kW a 7m by malo ísť po správnosti 32gr chladiva navyše, ale zrejme by som najskôr pár dní testoval správanie jednotky bez doplnenia a až podľa výsledkov volil, či tam tých 32gr dopĺňať, nakoľko je to veľmi malé množstvo.