Pre hrubú predstavu o tepelných stratách ide o poschodový RD 175m2, ytong 30cm, EPS 20cm, pultová strecha 32cm vata, podlaha 16cm eps, podlahové kúrenie.
Kúrenie: kotol attack dpx25, akumulačná nádrž 1000l, regulátor Tech i-1 cwu. Kotol ohrieva vodu v AN cez oventrop, Tech regulátor nastavuje 3cest. ventil a zapína podľa potreby čerpadlá - 1. pre podlahové kúrenie, 2. pre ohrev TUV v obojživelnom bojleri.
Kúrenie fungovalo v princípe naložiť kotol doplna, zapáliť, o dva dni prísť naložiť znova. Tech si sledoval výstupnú teplotu z AN, podľa ekvitermiky miešal teplotu do podlahovky a podľa potreby spúšťal čerpadlo na ohrev TUV.
Ciel s miniHPC - nemusieť chodiť ku kotlu raz za dva dni
Podľa schémy zapojenia vidieť, že TČ ohrieva vratnú vodu z podlahy, ktorá potom prúdi cez 3cv späť do podlahy. Vďaka tomu, môže v prípade potreby 3cv primiešavať teplú, ak by TČ nestíhalo. Neohrieva TUV. Tech mám teda zapojený (cez jeho vstup pre on/off termostat) ako prídavný ohrev na R2. Pri bežnej prevádzke je 3cv na 0%. Ak miniHPC rozhodne, že TČ nestíha, Tech začne podľa potreby primiešavať teplú z AN - má svoje teplotné čidlo za 3cv. Napájanie čerpadla je riešené cez pomocné relé (schéma pri obrázkoch), aby sa miniHPC a Tech o neho nehádali - keď je na miniHPC zopnuté R3, napája ho miniHPC, inak ho napája Tech...
Po skoro mesiaci som spokojný, kompresor mám obmedzený na 60hz a zatiaľ stačilo aj pri mínusoch.
PS: AI mi upratala policu (mne sa nechcelo), nesúlad nôh prosím ignorujte.