Predstavu mám takú že by som len kúril do podlahy s TČ.Za plynovým kotlom pred rozdelovačom mám odbočku ktorá je vedená do jednej miestnosti /asi 8 m od rozdelovača/ktorá mala slúžiť na kúrenie tejto miestnosti, touto vetvou by sa mohlo TČ napojit ale by bolo paralelne ku kotlu.Problém asi bude že táto odpočka je menší priemer rúrok, neviem presne 28-32mm.
Distribúciu máme VSE a Energie2 odkupujú elektrinu
[SK] MiniHPC pripojené paralelne k plynovému kotlu s maximálnym využitím FVE-Zvolen
Re: [SK] MiniHPC pripojené paralelne k plynovému kotlu s maximálnym využitím FVE-Zvolen
OK, čiže ten najjednoduchší variant. A na kúrení TC ušetríte oveľa viac ako by ste mali len vykrývať tých chýbajúcich 30% teplovodného soláru.
Toto TC sa dá implementovať do malého priestoru (má pár komponentov), moje foto sú dosť zmätočné lebo tam mám kopec iných vecí.
Nebolo by pre vás lepšie TC postaviť pri rozdeľovači podlahovky namiesto toho aby ste to tlačili čerpadlom z odbočky?
A aká je cena výkupu za 1kWh u Energia2?
Toto TC sa dá implementovať do malého priestoru (má pár komponentov), moje foto sú dosť zmätočné lebo tam mám kopec iných vecí.
Nebolo by pre vás lepšie TC postaviť pri rozdeľovači podlahovky namiesto toho aby ste to tlačili čerpadlom z odbočky?
A aká je cena výkupu za 1kWh u Energia2?
Re: [SK] MiniHPC pripojené paralelne k plynovému kotlu s maximálnym využitím FVE-Zvolen
Bolo by to určite lepšie lenže technická miestnosť je v strede domu a jediná možnosť sa dostať do miestnosti je cez povalu.Ďalšia vec je že vysokotlakové čerpadlo je vstavané v Protherme takže budeme potrebovať ďalšie dopravné čerpadlo
TČ by mohlo byt možno na streche?
Začali vykupovať za 90e,potom znížili na 50e teraz je nejakých 35
Este do konca roka musíme im dodávať podľa zmluvy
V lete si privezieme naše auto domov takže využijeme tu energiu
TČ by mohlo byt možno na streche?
Začali vykupovať za 90e,potom znížili na 50e teraz je nejakých 35
Este do konca roka musíme im dodávať podľa zmluvy
V lete si privezieme naše auto domov takže využijeme tu energiu
Chladiarenský okruh TC môže byť dlhý kľudne aj 15m, čiže do technickej prísť cez strop od fasády.
Vonkajšia jednotka TC síce môže byť aj na streche, ale je tam riziko rezonancií od kompresora, obzvlášť ak je to drevostavba.
FVE: áno z autom to už dáva zmysel.
Vonkajšia jednotka TC síce môže byť aj na streche, ale je tam riziko rezonancií od kompresora, obzvlášť ak je to drevostavba.
FVE: áno z autom to už dáva zmysel.